O nas

Restauracja Na razowym cieście

Pizza to najpopularniejsze danie kuchni włoskiej, znane nie tylko w słonecznej Italii, ale i na całym świecie. Jest ona pyszna, tania i szybka w przyrządzeniu, a możliwość tworzenia kombinacji nieskończona – danie to zaspokaja więc nawet najbardziej wybredne kubki smakowe. Nie masz pomysłu na obiad? A może zgłodnieliście podczas turnieju planszówek lub maratonu filmowego z Netfliksem? Pizza to niezawodny sposób na lunche, kolacje czy spotkania z przyjaciółmi.Ciasto na tradycyjną włoską pizzę wyrabia się ręcznie z mąki pszennej, drożdży, soli i wody, a jego grubość nie przekracza 3 mm. Gotowe ciasto piecze się w opalanym drewnem piecu chlebowym w temperaturze ponad 400°C. Przed pieczeniem na wierzch pizzy kładzie się 3 dowolne składniki, które różnią się w zależności od wybranego wariantu. A gdyby tak nieco poeksperymentować z tradycją?